Sustainable in style

44 artikel(en)

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

44 artikel(en)

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Shop Sustainable in Style

Bij Expresso laten we zien dat fashionable items duurzamer kunnen zijn! Dit doen we al een hele tijd, Expresso is niet voor niets als een van de eerste merken aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Duurzaamheid klinkt vaak suf en heeft soms nog een geitenwollensokkenimago, des te meer reden om te laten zien dat het ook wél modieus kan zijn.

Fashionable & duurzamer
Als je deze collectie ziet met duurzamere items is er geen twijfel meer mogelijk: duurzaamheid is fun & fashionable. Wil jij een broek in een duurzamer materiaal of vind je het belangrijke duurzamere basics te hebben? Elk seizoen vullen we onze collectie weer aan met duurzamere fashion items. We noemen trouwens een artikel pas duurzamer, als deze voor meer dan 50% uit een duurzamere stof bestaat!

Duurzamere materialen

Wat zijn eigenlijk duurzamere materialen? Het bekendste is biologisch katoen. Dit is katoen waarbij bij de oogst meer aandacht uitgaat naar mens en milieu. In de zomer maken we er onze sustainable basics van. Daarnaast kiezen we vaker voor een duurzamere variant van viscose, namelijk Lenzing. Items in Lenzing hebben hetzelfde comfort als viscose, maar zijn duurzamer geproduceerd. Tot slot willen we nog even Tencel® uitlichten. Deze zachte stof is niet alleen comfortabel, maar ook verantwoord. Tencel® is namelijk gemaakt van eucalyptusbomen.

Transparency moet fashionable worden!

Expresso zet zich ervoor in steeds transparanter te worden over onze productie. Regelmatig verschijnen er blogs over de makers van onze kleding en ook kun je terugvinden op de website waar jouw kleding gemaakt wordt. Wel zo eerlijk! Wil je meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Expresso kijk dan op onze duurzaamheidspagina. Op welke manier kun jij duurzamer in de wereld staan? Het begint met bewustwording. En natuurlijk het shoppen van sustainable items!