Productie naaiatelier Hoorn

Expresso vindt het belangrijk om ook in Nederland de werkgelegenheid te stimuleren en een rol in te nemen op het gebied van sociaal maatschappelijk ondernemen. Vandaar dat we een samenwerking zijn aangegaan met verschillende partijen om arbeidszoekenden met een uitkering te stimuleren arbeidsritme op te doen en hun talenten te ontwikkelen. Op deze manier maken ze meer kans op de arbeidsmarkt. In een naaiatelier in Hoorn werken zij daarom samen aan een rok voor Expresso die verkrijgbaar zijn in verschillende Stores. De partijen waarmee we samenwerken voor dit project zijn WerkSaam Westfriesland en Leviaan.

Fashion Revolution
Hoe leuk is het om te weten wie jouw kleding heeft gemaakt? We zouden er ons eigenlijk allemaal bewust van moeten zijn. Maar vaak trek je gewoon iets uit het rek, zonder een idee te hebben waar het vandaan komt.

De aandacht voor de makers van kleding, of beter gezegd het ontbreken daaraan, heeft in 2013 tot een dieptepunt geleid met de ramp bij Rana Plaza. Dat we geen oog hebben voor de makers, mag nóóit meer gebeuren, vonden diverse organisaties en een ware Fashion Revolution was geboren. Sinds 2013 vindt daarom jaarlijks een week plaats om de aandacht te vragen en te geven aan de makers die ze verdienen en bewustzijn te creëren met betrekking tot de omstandigheden in de kledingindustrie. Lees er hier meer over:

Who made your clothes 

Transparantie: onze corporate social responsibility managers


Week/Dag van de Duurzaamheid
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid doen we uiteraard altijd wat leuks voor onze klanten. Afgelopen jaren gaven we onder andere duurzamere shoppers cadeau bij elke aankoop, zodat je duurzamer op shopexpeditie kan.

 

Samenwerking Waste2Wear | Ocean Plastic Project
2.000.000 afval flesjes waarvan 600.000 opgeruimd vanuit de oceaan en de kustlijn en 1.400.000 flesjes vanuit de vuilstortplaats zijn in samenwerking met 6 grote Nederlandse retail ketens en modemerken verwerkt in 100.000 mooie fashion items voor winter 2018.

Je vindt hier alle info over dit project: Waste2Wear | Ocean Plastic Project