De duurzamere projecten van Expresso
Expresso is zeer ondernemend op het gebied van duurzame projecten! Op deze pagina lichten we enkele initiatieven uit waar we trots op zijn: Fashion Revolution Week, het Ocean Plastic Project, de acties rondom Dag van de Duurzaamheid en de samenwerking met het naaiatelier in Hoorn.

1. Fashion Revolution Week

Hoe leuk is het om te weten wie jouw kleding heeft gemaakt? We zouden er ons eigenlijk allemaal bewust van moeten zijn. Maar vaak trek je gewoon iets uit het rek, zonder een idee te hebben waar het vandaan komt. De aandacht voor de makers van kleding, of beter gezegd het ontbreken daaraan, heeft in 2013 tot een dieptepunt geleid met de ramp bij Rana Plaza. Dat we geen oog hebben voor de makers, mag nóóit meer gebeuren, vonden diverse organisaties en een ware Fashion Revolution was geboren. Sinds 2013 vindt daarom jaarlijks een week plaats om de aandacht te vragen en te geven aan de makers die ze verdienen en bewustzijn te creëren met betrekking tot de omstandigheden in de kledingindustrie.

Tijdens deze Fashion Revolution Week geven we elk jaar de hele week extra aandacht aan transparantie in onze productieketen. In samenwerking met onze leveranciers laten we dan zien hoe het eraan toe gaat op de plekken waar jouw Expresso kleding wordt gemaakt.

Bekijk hier bijvoorbeeld een filmpje over onze leverancier Kaya:

 

2. Ocean Plastic Project

Dagelijks worden wereldwijd miljoenen plastic flesjes weggegooid. Dat levert enorme afvalbergen én vervuilde oceanen op, terwijl er zoveel met plastic kan! Expresso doet daarom met zes andere modemerken in Nederland mee aan het Waste2Wear® | Ocean Plastic Project. Benieuwd hoe we van plastic flessen kleding maakten?

Lees hier het volledige blogbericht:

3. Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid in oktober doen we uiteraard altijd wat leuks voor onze klanten. Afgelopen jaren gaven we onder andere duurzamere shoppers cadeau bij elke aankoop, zodat je duurzamer op shopexpeditie kan. Ook een modieuze sustainable sjaal is weggeven als extraatje tijdens deze week. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte en hoor je in oktober wat we dit jaar in petto hebben.

4. Productie naaiatelier Hoorn

Expresso vindt het belangrijk om ook in Nederland de werkgelegenheid te stimuleren en een rol in te nemen op het gebied van sociaal maatschappelijk ondernemen. Vandaar dat we een samenwerking zijn aangegaan met verschillende partijen om arbeidszoekenden met een uitkering te stimuleren arbeidsritme op te doen en hun talenten te ontwikkelen binnen de modebranche, op deze manier maken ze meer kans op de arbeidsmarkt. 

Lees in onderstaande blog meer over dit project in Hoorn en de partijen waarmee we samenwerkten: WerkSaam Westfriesland en Leviaan.