Blog

15 jaar Expresso en Fair Wear Foundation

26 juli 2019

15 jaar Expresso en Fair Wear Foundation

Expresso werkt al 15 jaar samen met de Fair Wear Foundation om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren. Benieuwd naar de behaalde resultaten? Lees dan snel verder.

Ontwikkelingen van Expresso op het gebied van duurzaamheid

Bij Expresso weten wij als geen ander dat duurzaamheid geen eindstation kent. Het is een proces wat vraagt om continue reflectie en verbeteringen. Zo werkt Expresso al 15 jaar samen met de Fair Wear Foundation om arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren. Met resultaat! Jaarlijks worden er stappen gemaakt. Benieuwd hoe wij dit doen? Elk jaar publiceren wij een verslag met daarin de behaalde resultaten, doelen en ambities. 

Wat waren de highlights van Expresso op het gebied van duurzaamheid afgelopen jaar?

Beoordeling van Fair Wear Foundation: ‘good’ 

Fair Wear Foundation members worden jaarlijks beoordeeld op de inspanningen die zijn leveren voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen. Een merk ontvangt hiervoor een score die wordt ingedeeld in een van de drie categorieën; ‘needs improvement’, ‘good’ en ‘leader’. Expresso heeft over 2018 de categorie ‘good’ ontvangen. Een mooi resultaat, maar er is altijd nog ruimte voor verbetering.

94 procent van alle productielocaties gemonitord

In 2018 lag onze focus op het monitoren van de productielocaties waarmee wij samenwerken. Samen met de Fair Wear Foundation, andere audit organisaties en lokale CSR-officers van Expresso hebben wij eraan gewerkt om omstandigheden in onze productielocaties te verbeteren en controleerden hier de arbeidsomstandigheden. In 2018 zijn maar liefst 94% van deze productielocaties gemonitord. Ben je benieuwd naar de landen waarin we produceren? Een overzicht vind je hier: Expresso Productie landen

Bij de Duurzamere Projecten op de website vind je ook interessante filmpjes over de verschillende leveranciers.

Start productie in Nederland

Expresso is gestart met het produceren van kleding in Nederland. In een naaiatelier in Hoorn werd in 2018 een deel van Expresso haar collectie vervaardigd. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook extra speciaal omdat het een project betrof waarbij mensen met o.a. psychosociale kwetsbaarheden een kans kregen om te re-integreren op de arbeidsmarkt.

Nieuwsgierig naar nog meer over Expresso en duurzaamheid en de inspanningen van het afgelopen jaar? Het complete social report over 2018 vind je hier: Social Report 2018.