Blog

Fashion Revolution Week / Ontmoet J.Wong

23 april 2019

Het is Fashion Revolution Week. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Om een gezicht te geven aan de makers van Expresso haar kleding, stellen we onze productielocaties en haar werknemers graag aan je voor. Ontmoet J. Wong.

J.Wong Factory & Expresso werken al geruime tijd samen: twaalf jaar maar liefst!  J.Wong Factory is gevestigd in Dongguan, China. Zo’n 300 werknemers werken hier dagelijks aan de productie van kleding voor de westerse markt. In het kader van Fashion Revolution Week hebben de werknemers van J.Wong een paar korte video’s gemaakt. We stellen je voor aan Shiyulan, Ho en Jay, maar beginnen met eigenaresse Macy Wong:

Shiyulan werkt al twintig jaar op de ‘linking’ afdeling. Op deze afdeling worden de verschillende onderdelen van een kledingstuk aan elkaar verbonden. Krijg een kijkje op haar werkplek:

Ontmoet Ho. Met zo’n 30% mannelijke werknemers, is Ho in de minderheid. Benieuwd hoe hij zijn werk ervaart?

Jay controleert de kledingstukken voordat ze de productielocatie verlaten en vertrekken richting onze winkels. Ze werkt sinds 5 jaar bij J.Wong en is blij met arbeidsomstandigheden en fijne sfeer op haar werk.