Blog

Behind The Scenes | Amazone

3 februari 2016

 

Amazone

De Loonse en Drunense Duinen worden ook wel de ‘Brabantse Sahara genoemd. Niet verwonderlijk met die ruige zandvlaktes. Zelfs de wijde blauwe luchten met voorbij glijdende wolken doen denken aan Afrika. De fotoshoot voor deze collectie vond plaats in samenwerking met Natuurmonumenten, waar Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen deel van uitmaken. Expresso streeft naar een duurzame wereld, waarbij natuurbehoud van groot belang is en werkt daarom graag met gelijkgestemde partners.

 Het Expresso-team en de fotograaf zoeken de mooiste plekjes uit. Dat was flink sjouwen met al die spullen door het mulle zand. Wat het ook niet makkelijk maakte: alles is hier mooi!

 

De kleding wordt op model Sophie afgespeld en haar en make-up bijgewerkt. Zie je hoe bijzonder goed jas Arthur bij de omgevallen boom past? Het jacquard geweven dessin lijkt hierdoor bijna op bladgroen. Zo komt het Amazone verhaal steeds meer tot leven.

 

Fotograaf Paul Berends neemt de foto zo dat de blauwgrijze wolkenvelden achter het model ook sterk in beeld komen. Ze passen mooi bij het stoere plaatje van de Amazone collectie en zorgen voor wat extra contrast in het vrij antraciet en grijze geheel van de look en de zandvlakte. Het zachte suedine van jas Ademo match qua kleur en structuur geheel bij het zand. Een spannend printje, zoals het tie-dye effect van jeans Amsterdammaakt het af. Zo’n stoere look vraagt natuurlijk om een riem met studs en eigentijdse gladiator sandalen als finishing touch.

 

Meer zien van deze antraciet en grijze dameskleding? Bekijk de Amazone collectie hier.