Blog

Koken in stijl met Sabine van Smulweb

25 september 2018

Ook Sabine van Smulweb draagt Expresso! Want koken doe je natuurlijk het liefst in stijl. Speciaal voor Expresso ontwikkelde ze een lekker recept. Dus, trek je Expresso outfit aan en maak een lekker stamppotje met de tips van Sabine.

Wat zijn jouw favoriete wintergerechten? Op foodplatform Smulweb weten ze wel raad met jouw dagelijkse kookmomenten. De nieuwste kookcreaties worden dagelijks bereid door Sabine van Smulweb en dit is live te volgen op hun Facebookpagina. Ze draagt dan regelmatig de kleding van Expresso, dat is nog eens koken in stijl. Smulweb staat erom bekend recepten te presenteren die makkelijk maakbaar zijn voor elke thuiskok, ook voor jou dus. Want wat is er nou leuker dan jezelf of familie en vrienden verrassen met een easy, maar bijzonder gerecht?

Sabina zittend


Probeer daarom eens deze rode bietenstamppot met gebakken Shimeji paddenstoelen in 20-30 minuten zet je hiermee een heerlijk gerecht voor 4 personen op tafel!

Ingrediënten:

500 g kruimige aardappelen
500 g gekookte rode bieten
1 ui, fijngesneden
2 klontjes roomboter
400 g Shimeji paddenstoelen
10 g verse peterselie, fijngesneden (+ voor garnering) 200 g zachte geitenkaas, gebrokkeld Tip: Shimeji is te vinden bij de supermarkt of de groenteboer. Als je de Shimeji niet kunt vinden kun je ook andere paddenstoelen gebruiken.

Sabine staand

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 20 min gaar.
  2. Bak ondertussen het uitje in een hoge pan in een klontje roomboter. Voeg hier de rode bieten aan toe.
  3. Bak in een koekenpan de Shimeji paddenstoelen ongeveer 4 minuten in een klontje boter op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de peterselie toe.
  4. Giet de aardappelen af. Doe ze bij de rode bieten met de helft van de geitenkaas en stamp met de stamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de stamppot met de rest van de geitenkaas, de gebakken Shimeji paddenstoelen en peterselie.
  6. Serveer direct.

Stampot


Ontdek meer recepten

Meer receptinspiratie? Kijk dan eens op Smulweb

Aanbieding: 3 x Smulweb magazine met korting

Speciaal voor de Expresso fans die graag koken, is er nu een leuke aanbieding om Smulweb Magzine uit te proberen. Je ontvangt dan 3x dit magazine op de deurmat voor maar €9,95 inclusief verzendkosten! Je komt dan alles te weten over de lekkerste recepten die je thuis kun maken voor jezelf, familie en bijvoorbeeld je gasten tijdens een feestje. Vanaf nu hoef jij dus nooit meer na te denken over wat je gaat eten en zet je altijd makkelijk maakbare gerechten op tafel. Je zult trots op jezelf zijn!

Maak dus snel gebruik van deze speciale aanbieding!