Vacatures Hoofdkantoor

Online Marketeer (fulltime)

13 februari 2018

FNG is een sterk groeiende beursgenoteerde (AMEX) modegroep die kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren ontwerpt en distribueert via eigen conceptstores op toplocaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland.

Binnen het e-commerce team van Claudia Sträter/Expresso en het e-commerce team van Steps/Promiss is plek voor een energieke

Online Marketeer (fulltime)

Als online marketeer werk je binnen een omni-channel omgeving. Je maakt deel uit van het e-commerce team en je zal cross label gaan werken. Hoofdtaak is het genereren van bezoek door in te spelen op de customer journey met focus op maximaal rendement, kwaliteit en kosten. Je doet dit niet alleen voor de webshops maar ook voor de fysieke winkels.

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de verschillende online marketing kanalen zoals SEA, SEO, affiliates en vergelijkers. Van KPI’s word jij enthousiast. Je houdt de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten en houdt je ogen open voor creatieve platformen met nieuwe mogelijkheden.

Als online marketing expert heb je de effecten van de verschillende kanalen helder op je netvlies en kun je advies uitbrengen over de kanaalinzet per (branded) campagne. Je bent in staat om een bestaande campagne te evalueren en indien nodig snel te optimaliseren. Segmenteren is jou niet onbekend. Middels ons DMP optimaliseer je de Customer Experience over alle digitale touchpoints en weet je de Customer Lifetime Value te verhogen. Dit doe je vanuit vanuit een datagedreven aanpak en met gebruikmaking van machine learning en personalisatie technieken.

Werkzaamheden
▪          Het monitoren van de marketing kanalen op KPI niveau en bijsturen indien nodig
▪          Het formuleren van sales ambities per kanaal
▪          Het formuleren van doelstellingen op het gebied van merkbekendheid en klanttevredenheid
▪          Het beheren en bijsturen van het mediabudget
▪           Het adviseren over de kanaalinzet per campagne
▪          Het aansturen van de online marketing partners
▪          Je neemt actief deel in projectteams rondom marketing campagnes 

Functie-eisen
▪          HBO werk- en denkniveau
▪          Vijf jaar ervaring als online marketeer in een omni-channel omgeving
▪          Je bent resultaatgericht en gewend om te werken met een budget
▪          Je bent analytisch goed onderlegd
▪          Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met veranderingen
▪          Je bent een pro in Google Analytics & Google Adwords
▪          Je bent commercieel en werkt resultaatgericht
▪          Je hebt verstand van de Nederlandse, Duitse en Vlaamse e-commerce markt

Wij bieden een veelzijdige baan bij een internationaal modebedrijf met een gezonde marktpositie en ambitieuze visie op de toekomst. Je werkt vanuit een makkelijk bereikbaar kantoor in Diemen (NH) als onderdeel van de afdeling E-commerce. De bedrijfscultuur is open en informeel en er is ruimte voor eigen ontwikkeling.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en herken je jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren op deze vacature via vacatures@expressofashion.com