Blog

Sustainable in Style

18 mei 2018

Het was je misschien al opgevallen, we maken het sinds kort nog makkelijker voor je om sustainable te shoppen. Want vanaf nu staan alle sustainable items op één plek op onze website in de categorie: Sustainable in style. Maar wat betekent dit precies? In deze blog leggen we uit hoe jij het verschil kunt maken door duurzamer te shoppen.

Hoe herken je een duurzamer artikel: de groene ‘e’
Elk seizoen hebben we een aantal duurzamere artikelen in de collectie. Een artikel wordt bij ons pas duurzamer genoemd als het voor meer dan 50% uit duurzamere stof bestaat. Een duurzamer product kan worden herkend aan een ECO-FABRIC hang tag en een label met een groene ‘e’. De hang tag kun je vinden achter het prijskaartje en het label met extra achtergrondinformatie over de stof achter het wasvoorschrift. 

Duurzamere materialen
Aan welke materialen kun je denken bij duurzamere materialen? Bij Expresso gebruiken we bijvoorbeeld biologisch katoen. Ook maken we gebruik van viscose van Lenzing. Dit is een duurzamere variant van viscose, die op een milieuvriendelijkere wijze is geproduceerd, maar dezelfde draageigenschappen heeft. Helemaal bijzonder is Tencel®: een heerlijk zachte stof afkomstig van eucalyptusbomen, die zowel comfortabel als verantwoord is. 

Door te kiezen voor een item in een duurzamere materiaal draag jij bij aan een betere wereld! Wat wordt jouw sustainable style? Ga snel naar alle sustainable styles.