Blog

Waste 2 Wear | van petfles naar fashion item

7 september 2018

2.000.000 afval flesjes waarvan 600.000 opgeruimd vanuit de oceaan en de kustlijn en 1.400.000 flesjes vanuit de vuilstortplaats zijn in samenwerking met 6 grote Nederlandse retail ketens en modemerken verwerkt in 100.000 mooie fashion items voor winter 2018.

VAN AFVAL NAAR FASHION

Dagelijks worden wereldwijd miljoenen plastic flesjes weggegooid. Dat levert enorme afvalbergen én vervuilde oceanen op, terwijl er zoveel met plastic kan! Expresso doet daarom met zes andere modemerken in Nederland mee aan het Waste2Wear® | Ocean Plastic Project en presenteert dit najaar 10 bijzondere fashion items gemaakt van gerecycled polyester; RPET.

VAN KUSTLIJN NAAR STOF

Bij het WASTE2WEAR® | Ocean Plastic Project worden PET-flessen verzameld langs de Chinese kustlijn en in een aantal stappen worden deze plastic flessen omgevormd tot een basisgaren dat gebruikt wordt om verschillende hoogwaardige stoffen van te maken. Door een item te kopen van dit materiaal, draag jij dus bij aan het verkleinen van de afvalberg  en het opschonen van de kustlijn.

Enjoy the wave

Enjoy the wave en shop jouw item van gerecycled PET-flessen nu! Je herkent deze items aan een speciale hangtag. Op deze hangtag vind je hoeveel water, CO2 uitstoot en energie is bespaard. Op het innaailabel vind je met de QR-code meer achtergrondinfo over het recycleproces binnen het Ocean Plastic Project en vind je ook het aantal gerecycled flessen die verwerkt zijn in dit item.

About Waste2wear

Waste2Wear is in 2007 opgericht door de Nederlandse Monique Maissan. Het bedrijf maakt van ‘post consumer’-plastic op een innovatieve manier gerecyclede en milieuvriendelijke stoffen.

FAQ

Voor iedereen die meer wil weten heeft Waste2Wear een lijst opgesteld met veel gestelde vragen, deze vind je hier: Waste2Wear | Textile products made from recycled plastic bottles FAQ algemeen

Hier vind je antwoord op onder andere de vragen:

  1. 1. Waarom zouden we plastic recyclen?
  2. 2. Hoe gaat het recyclingsproces in zijn werk?
  3. 3. Wat is RPET precies en wat zijn de voordelen van het gebruik van RPET?
  4. 4. Waarom worden er alleen plastic flessen gerecycled, maar geen tassen?

Waste2Wear

NOG MEER WETEN?
Bekijk dan deze afleveringen:

De menselijke kant van recycling 

De reis van plastic naar een nieuw leven

Het innovatieve recycling proces van plastic flessen